Tuesday, July 22, 2014

ALTEL LANGKAH BARU UNTUK PENGGUNA BIJAK..!!




SAY 'alo to ALTEL!!
kenapa memilih ALTEL??? sedangkan ALTEL merupakan syarikat telco yang boleh dikatakan 'hijau'...anda silap jika fikir Altel tidak mampu untuk bersaing dengan syarikat telco lain yang sudah bertapak dengan sekukuh-kukuhnya...Altel adalah unit kepada Puncak Semangat Sdn. Bhd. (Puncak Semangat), iaitu syarikat pegangan di bawah Al-Bukhary Group bagi menumpukan sektor perkhidmatan teknologi maklumat.Puncak Semangat merupakan salah satu daripada lapan syarikat yang menerima peruntukan Evolusi Jangka Panjang (LTE) atau 4G oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM), tahun lalu.Pengenalan itu susulan daripada pengumuman kerjasama antara Celcom Axiata Bhd. (Celcom) dan Puncak Semangat untuk berkongsi peruntukan 4G yang diterima kedua-dua syarikat. Buat permulaan, Altel bakal menggunakan stesen pemancar milik Celcom.
Altel juga mempunyai 40MHz berbanding syarikat telco Digi,Maxis,Umobile,Celcom dan lain-lain yang hanya mempunyai 20MHz sahaja. Jadi jangan risau kalau anda duduk di ceruk mana sekalipun coverage altel boleh dibanggakan..

atas dasar semangat kemelayuanku ini..bila terdengar saja telco ini merupakan milik Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhari iaitu usahawan & dermawan melayu yang berjaya ku terus decide untuk tukar telco ALTEL..dulu ku adalah pengguna tegar celcom..habis satu family ku promote untuk pakai celcom...ku adalah pelanggan setia mobile internet celcom yang dulunya sangat murah tetapi kini 1GB RM38 dengan extra 500MG..Peliknya ku hanya selalu surf fb dan hanya menggunakan whatsapp..instagram dan internet lain memang ku jarang on..tetapi tak sampai sebulan data dah limit...pelik..pelik...sekarangku dah beralih arah..baru je pakai prepaid ALTEL..alhamdulillah memang ku puas hati.kalau anda nak kekalkan nombor lama boleh..tiada masalah..ALTEL akan convertkan untuk anda tapi mungkin ambil masa dan dikenakan caj RM10 untuk kekalkan nombor lama.sebelum ni ku menggunakan simkad  32k tapi  simkad baru altel ni 64k tau...memang high speed la untuk LTE.NAK INFO LEBIH LANJUT KLIK LINK NI http://www.altel.my/my/faq#purchaseSIMPack

bagi yang nak bertukar nombor boleh beli pek simkad dengan harga semurah RM7 yang mana didalam sim kad tersebut ada kredit RM5..valid 30 hari ok..berbaloi kan..??? hehe kalau nak nombor cantik pek simkad berharga RM45 kalau x silap lah..ku tak kisah sangat pasal nombor asalkan dapat menikmati plan mobile internet murah dan laju..itu penting!!




melihatkan pelan standard local rate ni pon dah membuatkan ku tertarik dengan telco ni..murah giler nak surf internet even  tak langgan mobile internet...tapi kalau yang setia kepada pelan mobile internet boleh buat la perbandingan dengan telco lain( rujuk gambar bawah ni) ...memang tebaik!!



ku pakai yang 1GB siap boleh on blog lagi..kemain laju pulak tu...senyum meleret je...bila husband ku tengok je 'kegembiraan' ku ini dia pon terjebak nak bertukar ke telco Altel..hahaha...dia pengguna postpaid celcom..dengan tak banyak tanya dia terus ke branch celcom untuk terminate nombor celcom dia sebab dah meluat pakai postpaid...bil melimpah ruah..jenuh nak membayar..bila dia tukar pakai prepaid ni boleh la nak control sikit duit kalau tak duit habis ke bayar bil je...bankrup la camni...soalan pertamaku untuk husband...laju tak internet???...cewah senyum kemain sambil jawab lajuuuuuu....hahahaha..
tapi kalau anda nak kekalkan nombor lama,nombor lama tu pulak postpaid...anda kena settle kan dulu bil tertunggak dan terkini..kalau celcom sahih punya dia suruh tunggu sampai keluar bil 28hb..
leceh la nak tunggu..dah tu bil pasti akan meningkat...so caranya pergi terminated dulu nombor tu..cukup 28hb settlekan bil..selesai...
kalau nak langgan ALTEL POSTPAID package memang tak de lagi buat masa sekarang..yang available prepaid saja...ALTEL POSTPAID mungkin akan launching hujung tahun ni atau paling lewat pon awal tahun depan..


PELAN TIGA ENAM LIMA ALTELdalam pada itu,anda juga boleh extended validity maksudnya Lanjutkan tempoh aktif kredit sehingga 365 hari dan sentiasa berhubung sepanjang tahun. tempoh sah kredit boleh  dinikmati sehingga 365 hari hanya pada RM28.
Taip EXTEND dan hantar ke 25835jimatkannnn........mudahkannnnn.........bestkannnnn...hehe


Pelan Tambah Nilai..see and compare...we need to be a smart user right?


DENOMINASI – Fleksi – PIN-less, Easy ReloadTEMPOHDENOMINASI – Sederhana – Physical Scratch Cards & Soft PinsTEMPOH
 RM 3 – RM 43 hariRM 55 hari
 RM 5 – RM 95 hariRM 1020 hari
 RM 10 – RM 1920 hariRM 3060 hari
 RM 20 – RM 2945 hariRM 5090 hari
 RM 30 – RM 4960 hari
 RM 50 – RM 25090 hari
Perhatian: Denominasi Fleksi Flexi bermula daripada RM3 sehingga RM250 (kenaikan RM1)


untuk  FRIENDS & FAMILY PLAN pulak..sangat berbaloi...cakap lama mana pun kredit tak laju macam air...hewhew..lepas ni sakan la ku bergayut dengan mak..haha
untuk plan ni anda boleh daftarkan nombor celcom..tak de masalah...untuk telco maxis dan lain-lain ku tak sure pulak...boleh tanya pihak ALTEL atau abang-abang yang keje kat branch Altel..hehe




kat mana nak beli simkad ALTEL..ha boleh google link ni k..nak type pon terlalu banyak sangat..so bagi link je la eh..hehehttp://www.altel.my/my/where-to-buy

nak topup???...Topup boleh dibeli di Shell, Petron, Esso, Caltex, Tesco, Giant, Aeon Big, Jusco, Ayamas, Sen Heng, RHB, CIMB clicks, OnKing, Restoren Ali Maju dan Mydin store.

ok dah kot rasanya ku type entri tentang ALTEL...nak cerita panjang pon x guna..anda boleh click je link ni untuk info selanjutnya...
http://www.altel.my/my
kesimpulannya,ku sangat berpuas hati dengan speed ALTEL dan jugak kadar semua pelan dari ALTEL ni...laju..murah dan happy...hahaha..
so tunggu apa lagi...jom bertukar ke ALTEL...di samping itu support bisnes Melayu...
tahniah& syabas Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhari kerana berjaya memecah monopoli telco di Malaysia!!


.................ainkaswa...............

14 comments:

  1. baru tahu juga tentang perkara ini..

    Entri terbaru saya dalam Blog Hero Borneo

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih en.hanafi kerana sudi jenguk blog sy..
      sy akan jenguk kembali blog anda..

      Delete
  2. saya pun dah tukar ke altel dan sebab saya puas hati dgn altel, saya sekarang telah jadi Delear Altel. untuk maklumat lebih lanjut tentang Altel boleh rujuk di http://shukrisahari.blogspot.com/
    saya harap dapat membantu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq shukri kerana singgah di blog sy..
      insha Allah sy akan ke blog anda dan follow blog anda..

      Delete
  3. Salam kenal..ramai betul orang promosi Altel sekarang nie kan..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. walakum'salamm...selamat berkenalan..aha ramai betul promote altel ni..g dekat mna mini stall dia pon ramai org...

      Delete
  4. salam kenal.. tq sudi jenguk dan komen di blog kak Alycia ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikum'salam...hai kak alycia...
      suka pulak kita dgn travelog akak...nt rajin2 kita singgah lg travelog akak..hehe

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Salam perkenalan buat adk dayah...
      Tq tau sudi singgah blog ni...😉

      Delete
  7. salam perkenalan... still pakai altel ke skrg ni..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. slm pkenalan utk awak juga...still pakai altel..nape hidayu..?

      Delete
  8. Altel simkad : https://zdbiz.blogspot.com

    ReplyDelete

thanks for comment yeahhh...<3 u