Thursday, September 4, 2014

MISI MENDAPATKAN LAPTOP UNTUK BLOGGING

Hahaha..macam pelik je tajuk ni...tapi tu la tajuk entri kali ni...

Hai..dan assalamualaikum semua blogger..tak lupa untuk silent reader yang dihargai...
Sihat??
kalau tak sihat cepat-cepat jumpa doktor ok jangan dibiarkan 'ketidaksihatan' itu mengganggu aktiviti harian anda...
Tambahan pulak sekarang ni musim denggi...

Balik kepada tajuk asal..kenapa nak cari laptop??..sebab mudah nak blogging laa..ye la kan kat umah ni ada netbook husband je..tu pun dia bawak pi kerja..malam baru free nak pakai netbook dia..tapi kalau dah pegang netbook kang boleh terlupa laki dok sebelah..hahaha..tu cari masalah namanya...
So,sebagai solution kiter memulakan misi memujuk en.husband belikan laptop untuk kesayangan dia nih..harap-harap berjaya la...haha..
Sebab dia tau wife dia ni minat berblogging..cuma kekangan masa dan barang je la yang buatkan limit sikit nak blogging..
Kalau dah ada laptop khas untuk wife dia..siangnye boleh la blogging sebab tak ganggu masa utk suami di malam hari..haa gituuu...bukan mengada tapi kiter cuba jangan create masalah..kalau boleh elakkan blogging waktu dia ada..of course la husband mana tak nak perhatian dari wife kan...bujang lain..student lain..hehehe
Sebabnye bujang ni bergaduh ngan kerja..student bergaduh ngan buku jer..soal pakwe tu bila dah dating tak kan nak pegang lappy ye dopp??..haha

Ok now dah dapat feedback yang memberangsangkan daripada husband..
He will find laptop for me..ooooohhhhhh....hahahahaha..
Bila dia cakap hujung bulan kita ke low yatt...aaaaaa...ape lagi melompat sambil tepuk tangan laaa..hahaha..nampak di situ agak keciwi tapi demi minat blogging..sanggup jer...

Tapi kalau dah dapat laptop mesti kena pasang unifi pulak kan...haruslah...
Wahh lagi sakan kiter blogging lepas ni...
Seronoknya....sebelum dan sekarang ni pun kalau nak start typing...just guna handphone je..typing and save dalam draft...malam japgi baru bukak kat netbook..edit sikit pastu post..camtu la caranya...jimat masa..kannnn....

Tu sebabnya kiter agak jarang blogwalking..dah kalau blogwalking mesti habis berjam-jam mengadap blog kan..dah tu connect wifi dari handphone..mau ke tak cepat habis data broadband handphone...uwaaaaa...
Biasala nak memulakan sesuatu bukan mudah..tapi bila dah minat dan dia tengok wife dia suka berbicara di alam maya ni...dia pun terbukak la hati nak belanja laptop+unifi...kehkehkehh....

Mulai malam ni sampai la dapat laptop dalam tangan...nak tido tersenyum je...hahahhaa...melampauuu...!

p/s: dia setuju sebab dia silent reader sebenarnya...hahahaha

Ok uols..dah habih story pasal ini cerita lahh...muahehehe..

Tq sebab singgah dan spend time baca entri i ni kehhh....hehe..

6 comments:

  1. Berblogging guna laptop lagi best & puas berbanding pakai hp .. hehehe ^_^

    ReplyDelete
  2. akak, sy tag akak untuk liebster award.
    jemput jawab soalan sy. :)

    http://farhana-mohamad.blogspot.com/2014/09/liebster-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. maaf syg...akak x dpt join..next time ok.

      Delete

thanks for comment yeahhh...<3 u